Når mor og datter leger med tech

 Under Gæsteskribenter
  • Gæsteskribent Eva Fog arbejder med børn og IT, og hun er stifter af DigiPippi, som er et digitalt og socialt fællesskab for piger. Hun skriver løbende artikler, indlæg og bøger samt holder foredrag og workshops om det digitale. Hun beskriver sig selv som specialist i det digitale, hvilket betyder, at hun hele tiden holder øje med, hvad der sker i den digitale verden, og hvordan børn og unge bruger det.

    Eva Fog
    Eva Fog
Hvad sker der, når man samler 12 par mødre og døtre i et rum sammen med robotter, tablets, små stykker teknik, spændende apps og andre gadgets? Det var et forsøg, som vi hos pigeteknologiforeningen DigiPippi kastede os ud i lørdag den 20. maj. Med ENIGMA – museum for post, tele og kommunikation – som ramme blev der budt på brunch og efterfølgende to timers udforskning af alt DigiPippis medbragte dimser og dutter.
 

Tech vide verden

Resultatet var to timers hyggelig og intens udforskning, hvor der blev kodet BeeBots og SmartGurlz, kørt løb med Spheroes, lavet neglelaktørremaskiner og selvbyggede køretøjer med littleBits. Der blev testet kodeegenskaber og geometrisk forståelse med Osmo apps, mens andre prøvede at tegne med ’tegnebræt’ samt lave 3D i programmet Tinkercad på computer. Med pigernes eller mødrenes mobiler gik pigerne på vandring i 3D-landskaber ved hjælp af Virtual Reality papbriller, mens en 3D-printer summede lystigt i et hjørne.

Den obligatoriske periode med usikkerhed, som næsten altid findes hos pigerne, når de skal i gang med noget nyt, blev forkortet drastisk ved tilstedeværelsen af deres mødre. Endog en bedstemor kom og deltog, så for anden gang i DigiPippis historie havde vi 3 generationer i gang samtidig.
 

Du kan også være med

Det var vores første forsøg med at inkludere forældrene, og det bliver ikke det sidste! Selvom vores hovedfokus er at lave events, workshops og lignende til pigerne, er det vigtigt, at specielt mødrene kommer på banen. Af samme grund gentager vi succesen søndag den 11. juni og søndag den 6. august, og flere af pigerne mente bestemt, at de skulle komme igen næste gang.

Lige nu er mor-datter tech brunch kun sat op på Østerbro, men til gengæld kan pigerne komme og deltage i vores Lær at være YouTuber-events i Aarhus den 15. juni, Odense den 24. juni og København den 1. juli.

Du kan læse mere om Eva Fog og DigiPippis arrangementer på deres hjemmeside og Facebook.

Skriv en kommentar

Kontakt os

Send en mail,
hvis du har spørgsmål

Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og til personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik. Læs mere.
close-image